top of page

HISTORIEN BAG GULDSMEDEN

GULDSMEDENS
FORTÆLLING

Det startede helt tilfældigt med, at min kone så et tomt lejemål til salg på Lyngby hovedgade 9A. På det tidspunkt var jeg blevet eksproprieret fra min forretning i Søborg.
Jeg havde fået et beløb i erstatning, så det tog ikke lang tid for mig at beslutte, at her var chancen, for at etablere en ny butik.
Jeg kendte i forvejen guldsmedene i Lyngby, og vidste at mine smykker godt kunne sælges her. Jeg havde på det tidspunkt, solgt mine smykker en gros i det meste af landet, her i blandt Lyngby. Gennem de mange år er der sket meget. Jeg har opnået at uddanne en lærling, modtaget kunsthåndværkerprisen to gange (sølv og bronze) designet smykker for større firmaer samt serviceret mine detailkunder både med reparationer og nyt arbejde.

Kunsthåndværkerprisen
Diamond today award

DIAMOND TODAY AWARD 

I 1990 blev jeg nomineret i designkonkurrencen ‘Diamond today award’, for en brillantring i to farver guld. Designet har senere udviklet sig til flere smykker i samme kategori, og sælges særdeles godt selv efter tyve år. Jeg er også blevet meget kendt for de store håndsmedede skulpturelle sølvringe med b.la. opaler. Jeg laver stort set alt inden for smykker, lige fra rosetringe i hvidguld med over 100 lodninger, til de mest simple sølvsmykker.

BLUMEN

Det er ikke spor kedeligt at gå på arbejde hver dag, det er ren terapi for mig, jeg elsker jobbet. Jeg elsker at sidde at nørkle med de mange forskellige ædelstene og ædelmetaller samt at udføre de mange spændende opgaver jeg får fra kunderne.
I efteråret fik jeg mønsterbeskyttelse på et nyt design i de fleste lande i Europa. Designet hedder ’Blumen’. Stenen i smykket som er kugleformet, er udskiftelig. Der findes ca. ti forskellige farver i forskellige stenarter. Dette design forventer jeg mig meget af.

Blumen
3D smykkefremstilling

FREMTIDEN

Her på det sidste er jeg også begyndt at udføre opgaver i 3D og print, det er min søn Benjamin Solodziuk, der udfører disse opgaver. Han er lige blevet færdiguddannet fra KEA (Smykker, Design, Teknologi) så han er sat godt ind i at tegne de forskellige opgaver der må komme. Det er også ham der tager alle billederne af mine smykker, som man kan se på min hjemmeside og instagram. Her kan man løbende følge os fremover. (smykkedesign_solodziuk)
Dåbsattesten siger 74 år, men jeg forsætter mange år i nu, jeg kan ikke lade være.

KUNSTHÅNDVÆRKERPRISER

Kunsthåndværkerpris bronzemedalje
Kunsthåndværkerpris
Kunsthåndværkerpris sølvmedalje
bottom of page